EBC Como Colaborar

 

VISIÓ

 

» En el plànol econòmic, l’Economia del Be Comú és una alternativa viva, concreta, realitzable per a organitzacions i empreses de diferents grandàries i formes jurídiques.
La finalitat de l’economia i la valoració de l’èxitempresarial es definiran mitjançant els valors orientats cap al ben comú.

» En el plànol polític, el moviment vol aconseguir canvis en el marc legal per a una Economia del BeComú. La meta del compromís és una vida millor per a tots els éssers vius i per al Planeta, recolzat per un sistema econòmic orientat al ben comú.

» En el plànol social, el moviment de l’Economia del Be Comú és una iniciativa de conscienciació per a una transformació del sistema, el qual consisteix en l’actuació
comuna i benvolguda de tantes persones com sigui possible. El moviment aporta esperança i ànim i busca connexió i fructificació amb altres alternatives.

COM PUC PARTICIPAR EN EL PROCÉS.

….. com a empresari
Registra’t com a simpatitzant en la web, realitza el Balanç del Ben Comú i participa en el procés del desenvolupament.
» balance@economia-del-bien-comun.es

….. com a particular
Crea un camp d’energia o participa en un dels ja existents.
Aprofundeix, difon, desenvolupa el concepte amb uns altres i construeix xarxes de cooperació amb iniciatives similars.
» campo@economia-del-bien-comun.es

….. com a municipi/comunitat
Reestrenar una assemblea econòmica a nivell municipal, afavorir a les empreses del Ben Comú en la contractació pública, desenvolupar un índex del Ben Comú Comunal.
» municipio@economia-del-bien-comun.es

…..amb una donació
Per al suport del moviment, per ajudar als pioners i activistes, per a material d’informació, esdeveniments, pàgina web,etc… Cada aportació explica i ajuda a la realització de l’Economia del Be Comú!

CONTACTE

Preguntes sobre el procés, documentació,pàgina web, interessos econòmics i dubtes
interns:
» espania@economia-del-bien-comun.es

 

Preguntes generals i informació sobre l’Economia del Ben comú:
» informacion@economia-del-bien-comun.es

Comentaris i preguntes sobre el balanç:
» balance@economia-del-bien-comun.es

Demanda de conferències i xerrades:
» ponencia@economia-del-bien-comun.es

Investigació científica:
» ciencia@economia-del-bien-comun.es

Informació ampliada, documents,història del procés i molt més,poden trobar-ho a la pàgina web:
» www.economia-del-bien-comun.es

IDEA

L’Economia del Be Comú és un sistema econòmic alternatiu fundat en la dignitat humana, la solidaritat,la cooperació, la responsabilitat ecològica i l’empatia.

L’èxit de les relacions personals i ecològiques són l’objectiu de les actuacions econòmiques. La contribució al be comú es mesurarà amb un nou significat
de l’èxit empresarial i amb un balanç del ben comú.
L’Economia del Ben Comú no és el millor de tots els models econòmics, ni el final de la història.
És el següent pas, una palanca de canvi a nivell econòmic, polític i social – un pont de l’antic al nou.
El moviment s’entén com un procés creixent obert, participatiu i local amb un abast global.

 

Resum de 20 punts

1. // L’Economia del Ben Comú es basa en els mateixos valors que fan florir les nostres relacions.
2. // El marc legal econòmic experimenta un gir radical, canviant les regles del joc d’afany de lucre i competència per cooperació i contribució al ben comú
3. // L’èxit econòmic no és mesurat per indicadors monetaris com el benefici financer o el PIB, sinó amb el balanç del becomú (a nivell d’empreses) i el producte del ben comú (a nivell de sistema).
4. // Les empreses amb bons balanços del ben comú gaudiran d’avantatges legals.
5. // El balanç financer serà el balanç secundari. El benefici financer passa de ser fi a ser mitjà.
6. // El creixement econòmic deixa de ser una fi. Com el benefici financer és ara un mitjà, les empreses poden triar la seva grandària òptima.
7. // Existint la possibilitat d’aspirar sense por a la grandària òptima,hi haurà moltes empreses petites en totes les branques. Com no han de créixer més, els serà més fàcil cooperar i practicar la solidaritat.
8. // Les diferències d’ingressos i patrimonis seran limitades:ingressos màxims de, per exemple, 20 vegades el salari mínim.Els marges exactes hauran de ser definits emocràticamenten una assemblea econòmica.
9. // En grans empreses a partir d’un elevat nombre d’empleats els drets de decisió i propietat passen parcial i progressivament als empleats i ciutadans.
10. // Això és igualment vàlid per als béns democràtics:institucions econòmiques públiques en camps d’ensenyament,salut, acció social, mobilitat, energia o comunicació.
11. // Un ben democràtic important és el banc democràtic.Els mercats financers en la forma actual ja no existeixen.
12. // Seguint la proposta de John *Maynard *Keynes del 1944,s’estableix una cooperació monetària global.En l’ONU s’inicia una zona de comerç just.
13. // A la naturalesa se li concedeix un valor propi per la qual cosano pot transformar-se en propietat privada.Els drets de la naturalesa seran recollits en la Constitució.
14. // Un nou objectiu serà la reducció de la petjada ecològica de persones privades, empreses i nacions, cap a un nivell globalment sostenible i just
15. // L’horari de treball retribuït es veurà reduït escalonadament cap a la xifra, pactada per majoria, d’al voltant de 30 hores setmanals.
16. // Cada desè any en la professió dóna dret a un “any sabàtic” que serà finançat a través d’un salari mínim incondicional.
17. // La democràcia representativa serà complementada per la democràcia directa i la democràcia participativa.
18. // A part de l’assemblea econòmica del ben comú pugues haver-hi altres convencions per aprofundir en la democràcia:assemblea per a l’educació, mitjans de comunicació i
per al desenvolupament de la democràcia.
19. // Per afermar en els nens els valors de l’economia del ben comú i poder-los practicar, s’introduiran nous continguts en l’ensenyament, com emocionologia, ètica, comunicació,
educació democràtica, experiència de la naturalesa i sensibilització corporal.
20. // A causa que en l’Economia del Ben Comú, l’èxit empresarial posseeix un significat molt diferent al que actualment rep, les persones més responsables i socialment competents, els més empàtics i sensibles seran l’exemple a seguir.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: